Maatilan vesihuollon varmistaminen

Maatilan vesihuollon varmistaminen -verkkokoulutus

pe 16.4.2021 klo 9:00 – 11:30


Maito- ja karjatiloilla hyvälaatuinen talousvesi ja jatkuva veden saanti ovat elintärkeitä asioita.

Tiloilla käytetään huomattavia määriä vettä ja vettä on oltava keskeytyksettä saatavilla.Osa tiloista on liittynyt vesihuoltolaitoksen tai vesiosuuskunnan talousvesiverkostoon ja osalla on omat kaivot käytössä. Tilat käyttävät huomattavia vesimääriä ja veden jakelussa tapahtuneet katkokset aiheuttavat mittavia ongelmia.

Lisäksi vedenlaadulla saattaa olla yllättäviäkin merkityksiä esimerkiksi karjan terveyteen, tuotannon laatuun ja hygieenisyyteen. Maatilan Pellervossa tammikuussa 2021 käsiteltiin kotieläintilan vesihuolloon toimivuutta poikkeustilanteissa. Tähän ajankohtaiseen lehtiartikkeliin pääset tutustumaan oheisesta linkistä (viitaus 16.2.2021 9:10):
https://maatilanpellervo.fi/2021/01/28/miten-kotielaintilan-vesihuolto-toimii-poikkeustilanteissa/


Suomen Vesikoulutuksen tuottamassa ,Maatilan vesihuollon varmistaminen – verkkokoulutuksessa käydään läpi tärkeimmät asiat, jotka tilallisten tulisi omasta vesihuollostaan ja vedenlaadustaan tietää ja huomioida.

Lisäksi käydään läpi häiriötilanteisiin varautumista sekä vesihuoltolaitoksen/vesiosuuskuntien velvollisuuksia asiakkaitaan kohtaan eli rajapinta mistä asioita tilojen on itse vastattava ja mistä vastaa palvelun tuottaja.

Liittymis- ja käyttösopimusten ajanmukaisuus sekä tuotevastuuvakuutusten kattavuus on aina syytä varmistaa maatilan tuotannollisia riskejä arvioitaessa.

Koulutus antaa tiloille valmiuden varmistaa oman vesihuoltonsa toimivuus.

Hinta 68 €+alv/hlö

Ilmoittautumiset ma 12.4.2021 mennessä, Suomen Vesikoulutuksen koulutussihteerille, Heidi Kotilaiselle,

sähköpostilla: koulutus@puhdasvesi.fi
tai sähköisesti osoitteessa https://www.puhdasvesi.fi/ilmoittautuminen.php


Suomen Vesikoulutuksella on myös vahva maatalousosaamistausta. Suomen Vesikoulutuksen toimitusjohtaja Simo Heininen on itse myös maatalousyrittäjä, joten hänellä on konkreettinen tieto maatalouden vedenhankinnan haasteista ja tulevaisuuden tarpeista.

Tervetuloa mukaan kouluttautumaan.

Suomen Puhdasvesi Yhtiöt Oy – Me Tunnemme Veden !
www.puhdasvesi.fi